Ontdek de West Algarve!

Geniet van een vakantie in de Algarve van Portugal.

Atlantische Westkust

Portugal op zijn best!

Voordat je tenen het zand van het strand hebben aangeraakt, word je al blij van de adembenemende schoonheid van de omgeving waar je doorheen komt. De kronkelende weggetjes langs de toppen van de kliffen brengen je via het “Parque Natural” bij de woeste zee. Er zijn vele strandjes, waarbij je op de weg er naar toe spectaculaire vergezichten hebt.

Het is mogelijk zomaar een kudde koeien of geiten tegen te komen. Je krijgt het gevoel terug in de tijd te gaan, als je de boeren met ezels ziet werken op de kleine akkertjes.

In de authentieke dorpjes en stadjes zoals Aljezur en Odeceixe kun je genieten van heerlijke gerechten. De restaurantjes hebben veelal nog een traditionele keuken, waar je lekkere streekprodukten en verse, plaatselijk gevangen vis kunt eten.

Het klimaat aan de Costa Vicentina is bijzonder fijn en de natuur ruikt heerlijk. Vele mensen noemen dit het ultieme paradijs!! De ideale plek om vakantie te vieren in Portugal en tot rust te komen!

De West-Algarve onderscheidt zich hiermee duidelijk van het massale toerisme van het overige deel van de Algarve. Onze visie: het is een heerlijkheid om in deze prachtige ongerepte omgeving te verblijven.

west-algarve

Ontdek West Algarve!

ontdek

Zonaanbidders

Geniet van een vakantie in de Algarve van Portugal.

Iedere vakantie dag een ander strand? Dat is mogelijk aan de westkust in Portugal! Prachtige zandstranden in de Algarve verscholen tussen de rotsen, waar je heerlijk kunt zonnebaden. Het is er altijd goed uit te houden dankzij een licht briesje vanuit zee. Alleen al het bekijken van de golven is een verademing. Er zijn stranden met strandwachters, en dat is wel zo veilig met kinderen!

surf-en-actief

Surf en Actief

De West-Algarve is beroemd bij de surfers, de zee maakt hier woeste golven en er zijn vele surfscholen. Praia do Amado, Praia de Arrifana, Praia de Monte Clérigo, Praia do Odeceixe en Praia da Amoreira zijn topbestemmingen. Op deze stranden gebeurt het, dat vele mensen in aanraking komen met hét fenomeen surf! Behalve surf zijn er nog tal van aktiviteiten te beleven. Zo kun je in de omgeving ook mountainbiken, rock-climbing, paardrijden, zeilen, golven, wandelen, ezeltochten en 4×4 rural tours maken.

Wandelaars en Vogelaars

Een grote variëteit in de natuur van Portugal.

In het voorjaar is de natuur erg kleurrijk met een grote variatie aan wilde bloemen. De gemeente Aljezur ligt aan de voet van het gebergte Monchique in een prachtig groene omgeving, waar je rust vindt en heerlijke wandelingen kunt maken door verschillende mooie valleitjes. Bergwandelingen zijn in alle jaargetijden mooi vanwege de spectaculaire vergezichten en doorkijkjes. Uiteraard veel te zien voor vogelaars. Je hoort de uilen en de koekoek geregeld roepen en de ooievaar, arend, patrijs, de hop en de roodkopklauwier zijn enkele van de veel geziene vogels. En wat dacht je van een duinwandeling, met het geruis van de zee op de achtergrond.
Langs de zuidelijke westkust zijn prachtige wandelroutes van de Rota Vicentina.

zonaanbiddersalgarve

Shopping

Een uitstapje naar de drukkere toeristische plaatsen in de Algarve, zoals Lagos, Portimão en Albufeira is eenvoudig te maken met uw huurauto of met de bus. Het vliegveld Faro ligt op ruim een uur rijden. Ook is het de moeite waard om de zuidwestkaap Sagres, de hoogste berg in de Algarve Monchique en de grotere plaatsen in de Alentejo te bezoeken. En bezoek zeker de leuke dorpjes met hun smalle straatjes, loop eens een koffiebarretje binnen en laat de gastvrijheid over je neerdalen…
Wilt u echt tijdens uw vakantie eens luxe shoppen, bezoek dan de grote winkelcentra in Guia, Faro, Loulé of Portimão, waar alle bekende merken zijn gevestigd.

Portugal; waar de zon bijna altijd schijnt en de mensen, misschien juist daardoor, enorm vriendelijk zijn.